Koperty naleśnikowe z filetem rybnym
Witajcie,
u Was też dzisiaj słonecznie?
Jak słońce to i więcej motywacji i inspiracji co zawiodło mnie dzisiaj do kuchni z burzą pomysłów i smaków na coś nowego. Głowiłam sie jak połączyć ulubione naleśniki z pysznym filetem rybnym i tak zrodził się pomysł na koperty naleśnikowe z filetem rybnym a właściwie z panierowanymi kulkami rybnymi.
Składniki jakie nam będą potrzebne to:
- gotowe ciasto naleśnikowe ostudzone
- duży płat filetu z dorsza
- groszek konserwowy
- 3 duże ogórki kiszone
- duża papryka czerwona
- 3 jajka
- mleko
- bułka tarta
- mąka przenna
- majonez
- ketchup
- sól i pieprz
- olej lub inny tłuszcz
Filet rybny kroimy na kostki 1cm x 1cm a następnie formujemy z nich kulki, panierujemy ( do panierki potrzebujemy jedno jajko całe, mleko, mąkę, sół, pieprz, bułkę tartą). Opanierowane kulki smażymy a następnie odsączamy z tłuszczu. Ogórki kroimy w plastry cienkie, paprykę w cienkie paski, jajka gotujemy i kroimy w kostkę małą, groszek konserwowy odsączamy.
Na cieście naleśnikowym rozsmarowujemy łyżkę majonecu i ketchupu, dodajemy plastry ogórka, papryki, trochę jaka gotowanego i kulek rybnych. To wszystko zawijamy w kopertę i tak z każdym naleśnikiem. Należy pamiętać, żę proporcje dodawanych dodatków muszą być adekwatne do wielkości naleśnika co sprawdzicie sobie łatwo na pierwszym.
SMACZNEGOOO!
Limonkova
niezły artykuł pozdrawiam
Dodaj komentarz